10 Soal “Expressing Admiration” Untuk SMP Kelas 9 Dan Jawabanya

Posted on

10 Soal “Expressing Admiration” Untuk SMP Kelas 9 Dan Jawabanya

 

 

Kumpulan Soal Admiration Dan Jawaban nya

 

Pada materi sebelumnya, kita sudah pernah membahas mengenai admiration dalam bahasa inggris, apakah sahabat KBI juga pernah membaca mengenai admiration?

Admiration merupakan bentuk kata kagum terhadap seseorang atau terhadap suatu hal. Materi ini biasanya diajarkan untuk junior high school students atau siswa kelas 9 SMP.

Nah, agar sahabat KBI dapat memahami materinya dan juga paham mengenai bagaimana admiration dalam bahasa inggris, admin akan memberikan contoh soalnya dalam bahasa inggris beserta dengan jawaban lengkapnya ya?

Soalnya akan berbentuk pilihan ganda, untuk memudahkan sahabat KBI mengisinya, tunggu apalagi, yuk berlatih:)


1.Emeli : Did you know ? Nina has a new dress.

Sara : Wow ! ………………….

a.I’m sorry to hear that.

b.How are you ?

c.Yes, she is.

d.How interesting


2.

Peter : Look at the preety girl over there.

John : …………………….

a.Wow. How beautiful she is.

b.How old are you ?

c.did you come here yesterday?

d.it is good


3.Dinna : are you doing home work now?

Anna : no, I did it yesterday

Dianna : really?________________

a.how quick you are!

b.so lazy you are!

c.pretty good

d.I don’ t like it


4.Look at a handsome boy over there!

Anna :______________

a.I don’t like him

b. he is so fat

c.wow! he is so handsome

d.I think so


5.Andika : do you hear that anisa got 10 in exercise?

Nina : Really?_______________

a.she is so smart

b.wow! she is so smart

c. I don’t think so

D.I don’t believe it


6.

Anton : How was the food ?

Lina : ………………………..

a.it was a delicious food

b. No, I don’t

c.Yes, of course

d.I’m afraid I can’t


7.

Look at the baby!

a.My friend has got a baby boyb.

b.It is hot outside

c.really funny

d.wow! he is so cute


8.

Anna : I am very hungry!

Dika : you can eat this food

Anna : __________

a.it is not enough

b.I like it

c.wow! it is a delicious food, thank you

d.Not enough for me


9.dad : look at the sky over there!

me_______________

a.what a beautiful sky it is!

b.it is good sky!

c.I like this sky!

d.No, thank you


10.Chika : have you read this novel?

Hamish : _______________

a.I know it is a good novel!

b.i don’t like it

c.it is expensive

d.I don’t have


Jawaban

  1. D
  2. A
  3. A
  4. C
  5. B
  6. A
  7. D
  8. C
  9. A
  10. A

Semoga bermanfaat untuk sahabat KBI semua 🙂


Simak Materi KBI Lainnya :