15 Contoh Soal Semester 1 Bahasa Inggris Kelas 8 SMP
15 Contoh Soal Semester 1 Bahasa Inggris Kelas 8 SMP

15 Contoh Soal Semester 1 Bahasa Inggris Kelas 8 SMP

Posted on

15 Contoh Soal Semester 1 Bahasa Inggris Kelas 8 SMP

 

15 Contoh Soal Semester 1 Bahasa Inggris Kelas 8 SMP
15 Contoh Soal Semester 1 Bahasa Inggris Kelas 8 SMP

 

Hallo sahabat KBI, pada kesempatan kali ini kita akan membahas mengenai contoh soal dalam bahasa inggris yaitu untuk semester 1 kelas 8 SMP. Apakah sahabat KBI pernah berlatih mengenai soal-soal seperti ini sebelumnya? Jika belum, Yuk langsung saja kita simak contoh soal pilihan ganda dalam bahasa inggris.

Choose the correct answer. Do it in your workbook.

 

1.Ivan : I’ve lost my bike.

Reyhan :……………………….

How did it happen?

To show his sympathy, Reyhan might say :

  1. How nice
  2. Good news
  3. I believe so
  4. I am sorry to hear that

 

2.Ivan : Listen! I got good news. ‘Element’ is going to have show here

Reyhan : ………………………..

To know more about the news being told, Reyhan might say……………

  1. Good news
  2. I’d love to
  3. Really?
  4. Is it good news?

 

3.The test is too difficult………………..can do it

a.everybody

b.Nobody

c.Somebody

d.Anybody

 

4.If we cut down all trees,…………………

a.the soil is fertile

b.we won’t have enough axes

c.we will lose the earth’s lungs

d.we will be able to make the air fresher

 

5.Jayawijaya is the……peak indonesia.

a.Longest

b.Shortest

c.highest

d.smallest

 

6.Ivan : hasan is so smart. Do you think he will win the math competition?

Reyhan : …………. he always solves any math problem easily.

a.I hardly can say

b.I doubt it

c.I believe so

d.Who knows?

 

7.Lia and Zahra are talking about pets.

Lia : I like cats

Zahra : ……………..

Lia : really?

Zahra : Yes, but I don’t like iguanas

Lia :……………………

a.So do I- I don’t either

b.So am I – I don’t either

c.I am too – Neither do I

d.I do too – So do I

 

8.Aro wibowo live is Jakarta,…………………….he?

a.is

b.does

c.isn’t

d.doesn’t

 

9.Alicia is a singer, alicia is a songwriter. The best combination of the two sentences is…………….

a.Alicia is neither a singer nor a songwriter

b.Alicia is not only a singer but a songwriter

c.Alicia is not only a singer, but also a songwriter

d.Alicia is not a singer, but a songwriter

 

10.A cat has……………….covering its skin, but a bird has…………..

a.feather-fur

b.thick skin – fur

c.Fur – feather

d.Scale – feather

 

11.Cleopatra was an egyptian,…………….she?

a.was

b.wasn’t

c.did

d.didn’t

 

12.I was taking a bath when the telephone………….

a.rang

b.ring

c.will ring

d.has rung

 

13.Tim is my best friend. I like……….very much

a.he

b.him’

c.his

d.her

 

14.We save our money in…………

  1. a library

b.a church

c.a museum

d.a bank

 

15.below are called mass media, except…………….

a.tv set

b.newspaper

c.internet

d.radio broadcast

 

 

Jawaban :

 

1.d

2.c

3.b

4.c

5.c

6.c

7.a

8.c

9.c

10.c

11.b

12.a

13.b

14.d

15.a


Semoga bermanfaat Untuk sahabat KBI semua 🙂


Simak Materi KBI Lainnya :

 

 


loading...