Kumpulan Soal Conjungtion Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal Conjungtion Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Lengkap

Kumpulan Soal Conjungtion Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Lengkap

Posted on

Kumpulan Soal Conjungtion Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Lengkap

 

Kumpulan Soal Conjungtion Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal Conjungtion Dalam Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Lengkap

 

Sahabat KBI masih ingat apa yang dimaksud denga conjungtion dalam bahasa inggris? Yaps, sedikit mengulas mengenai conjungtion, conjungtion merupakan kata penghubung yaitu kata-kata yang digunakan di dalam kalimat yang berfungsi untuk menghubungkan klausa atau bagian dari kalimat baik itu berupa argumen maupun event. Berikut ini admin akan memberikan contoh soal beserta jawaban untuk sahabat KBI semua, so sahabat KBI bisa berlatih disini, tunggu apalagi, yuk berlatih!


1.Learning to play a musical instrument often motivates a child to be disciplined and focused,______it can impart a feeling of social worth.

A.because

B.and

C.So

D.Moreover

Jawaban : D

Key words : often motivates


2._____the bad weather, he still chooses to go by air plane

A.although

B.However

C.Despite

D.While

Jawaban : C

Key word : the bad weather


3.The play performed by theather EMWE was good,_____it could have been improved by adding the sound effects.

A.thus

B.and

C.but if

D.or

Jawaban : C

Key word : it could have been improved


4.Yosi continued playing game____he heard his mother calling

A.although

B.as soon as

C.after

D.Because

Jawaban : A

Key word : continued playing; his mother calling


5.The concept of lift in aerodynamics refers to the relationship among the increased speed of air over the top of a wing and the higher pressure of the slower air underneath.

Jawaban : B

Key word : The relationship among: and


6.The farmers exterminate rodents in their farmland____they damage the crops

A.if

B.Though

C.However

D.as

Jawaban : D

Key word : exterminate rodents : they damage


7._____the global economy crisis, many labors lost their job.

A.because of

B.because

C.despite

D.In spite of

Jawaban : A

Key word : the global economy crisis


8.it is generally considered unwise to give  a child_____he or she wants

A.that

B.whatever that

C.whatever is it

D.whatever

Jawaban : D

Key word : to give a child


9.Since there are many complaints about the new products, the company____the products now.

A.is recalling

B.recalls

C.recalled

D.Has recalled

Jawaban : A

Key word : now


10.Before_____they used horse-drawn wooden carts

A.farmers have had tractors

B.tractors owned by farmers

C.having tractors farmers

D.farmers had tractors

Jawaban : D

Key word : before


Happy studying ya sahabat KBI 🙂

Semoga Bermanfaat


loading...