Kumpulan Soal 'Modal' Dalam Bahasa Inggris Beserta Pembahasan Lengkap
Kumpulan Soal 'Modal' Dalam Bahasa Inggris Beserta Pembahasan Lengkap

Kumpulan Soal ‘Modal’ Dalam Bahasa Inggris Beserta Pembahasan Lengkap

Posted on

Kumpulan Soal ‘Modal’ Dalam Bahasa Inggris Beserta Pembahasan Lengkap

 

Kumpulan Soal 'Modal' Dalam Bahasa Inggris Beserta Pembahasan Lengkap
Kumpulan Soal ‘Modal’ Dalam Bahasa Inggris Beserta Pembahasan Lengkap

 

Hallo sahabat KBI, bagaimana kabarnya hari ini? Semoga masih semangat dalam belajar bahasa nggris, kali ini admin ingin memberikan soal kepada sahabat KBI mengenai modal dalam bahasa inggris yang dapat sahabat KBI jadikan referensi belajar bahasa inggris. Admin juga akan menyediakan pembahasan nya lengkap. Yuk langsung kita kerjakan 🙂


1.The certificate of marriage should sign by the couple getting married or it would be illegal.

Jawaban : A

Key word : By


2.The area where a microchip is manufactured must the cleanest environment possible.

Jawaban : C

Key word : the cleanest


3.The artist getting accident must be so tired after having performance in Bandung as she fell asleep on the way home.

Jawaban : B

Key word : So tired; fell


4.In the previous entrance test, the participants could ask one another as there was no one handling the class where they got the the test, but they didn’t.

Jawaban : A

Key word : but they didn’t


5.The freshman failed to follow the advice of his senior that he studied hard and not to go out too much.

Jawaban : C

Key word : Failed to follow the advice ;that


6.The man standing over there asked me whether he_____the flowers from my garden.

A.took

B.Might take

C.Ought to take

D.would take

Jawaban : B

Key word : Asked me; whether


7.The theory of continental drift assumes that there_____long-term climatic changes in many areas during the past.

A.must have been

B.Must be

C.must have

D.must

Jawaban : A

Key word : Assumes; during the past


8.Although research scientist had hoped that the new drug interferon_____to be a cure for cancer, it’s applications now appear to be more limited.

A.prove

B.Had proven

C.would prove

D.will prove

Jawaban : C

Key Word : Had hoped


9.Berta : Can I have your report soon?

Jono : Sure, I_____it before you go to the meeting.

A.will finished

B.will have finished

C.Am going to finish

D.am finishing


10.Look at this street, it is very muddy, it_____have rained heavily last night.

A.will

B.would

C.could

D.must

Jawaban : D

Key word : Muddy; last night


Selamat Mengerjakan ya sahabat KBI 🙂