Kumpula Soal 'Pronoun' Beserta Dengan Kunci Jawaban Lengkap
Kumpula Soal 'Pronoun' Beserta Dengan Kunci Jawaban Lengkap

Kumpulan Soal ‘Pronoun’ Beserta Dengan Kunci Jawaban Lengkap

Posted on

Kumpulan Soal ‘Pronoun’ Beserta Dengan Kunci Jawaban Lengkap

 

Kumpula Soal'Pronoun' Beserta Dengan Kunci Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal ‘Pronoun’ Beserta Dengan Kunci Jawaban Lengkap

 

Pronoun merupakan sebuah kata ganti dalam bahasa inggris, kata ganti tersebut memiliki beberapa macam dan pada kesempata kali ini admin ingin memberikan soal kepada sahabat KBI yang berkaitan dengan relative pronoun dalam bahasa inggris. Tak perlu di bahas ulang mengenai apa itu relative pronoun, kita langsung membahas soalnya saja ya, soal ini berfungsi sebagai referensi belajar untuk sahabat KBI semua, check this out 🙂


1.She would like to live in Indonesia_____it never snows

A.when

B.where

C.That

D.Which

Jawaban : B

Key Word : Indonesia


2.The man is an engineer. His wife had a birthday party yesterday. The best combination of two sentences is_____

A.the wife who is an engineer had a birthday party yesterday

B.the wife who had a birthday party yesterday is an engineer

C.the ma whose wife had a birthday party yesterday is an engineer

D.The man whose wife is an engineer had a birthday party yesterday

Jawaban : C

Key word : his wife


3.Tari : why do you admire mother teresha so much?

Susi : Don’t you know that she was the woman______

A.that she didn’t recognize me

B.who dedicated her life to the poor

C.whom the governor met at the party

D.of which house was very expensive

Jawaban : B

Key word : the woman


4.A friend of mine______father is the manager of a company helped me to get a job.

A.whoes

B.whom

C.which

D.who

Jawaban : A

Key word : a friend of mine


5.Eko : “which is your mother lily?”

Lily : “there is;the one____is coming here”

A.who

B.whom

C.which

D.whose

Jawaban : A

Key word : She


6.Many introduced me to her former lecturer____she married after she had graduated.

A.of whom

B.whose

C.of which

D.whom

Jawaban : D

Key word : her former lecturer; she married


7.Angiosperm inhabit relatively diverse environments and may be found____higher plants can survive.

A.there

B.wherever

C.somewhere

D.Then

Jawban : B

Key word : may be found


8._______hardiness, daylilies can be cultivated particularly easily.

A.their

B.since their

C.it is their

D.Because of their

Jawaban : D

Key word : Hardiness


9.The spiral threads of spider’s web have sticky substance on them____insects.

A.traps

B.trap its

C.which traps

D.which it traps

Jawaban : C

Key word : sticky substance


10.The good earth____is a novel set in China.

A.which by pearl buck

B.which was written by pearl buck

C.was written by pearl buck

D.pearl buck being the one who wrote it

Jawaban : B

Key word : The good earth


Happy studying 🙂