Kumpulan Soal Tenses Dalam Bahasa Inggris Beserta Dengan Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal Tenses Dalam Bahasa Inggris Beserta Dengan Jawaban Lengkap

Kumpulan Soal Tenses Dalam Bahasa Inggris Beserta Dengan Jawaban Lengkap

Posted on

Kumpulan Soal Tenses Dalam Bahasa Inggris Beserta Dengan Jawaban Lengkap

 

Kumpulan Soal Tenses Dalam Bahasa Inggris Beserta Dengan Jawaban Lengkap
Kumpulan Soal Tenses Dalam Bahasa Inggris Beserta Dengan Jawaban Lengkap

 

Tenses menjadi sebuah materi pokok yang wajib dipelajari oleh sahabat KBI semua, mengapa? karena tenses mengatur susunan kata dalam kalimat bahasa inggris. Tenses pun dipelajari dari semua tingkatan pendidikan di Indonesia, termasuk sekolah dasar hingga sekolah menengah atas. Nah, berikut ini admin ingin memfasilitasi sahabat KBI semua untuk belajar tenses dalam bahasa inggris beserta kunci jawaban nya.


1.Sari_____to school with her friends at 6.30 a.m tomorrow

A.walks

B.is going to walk

C.will be walking

D.will have walked

Jawaban : C

key word : at 6.30 a.m tomorrow


2._____discussed before the director proposed it

a.the economic crisis had been

b.the economic crisis being

c.the economic crisis has already been

d.the econimic crisis is already

jawaban : A

Key word : before ; proposed


3.she_____at me when she saw me at the airport

a.waves

b.waved

c.is waving

d.has waved

jawaban : B

key word : when she saw me


4.Berta : “can I have your report soon?”

Jono : “Sure, I____it before you go to the meeting.

a.will finished

b.will have finished

c.am going to finish

d.am finishing

jawaban : B

key word : before you go


5.”when do you plan to get married?”

“after_____school”

a.I finish

b.I finished

c.I am finishing

d.I have been finished

Jawaban : A

Key word : plan


6.Mother____the food by the time the children come home

a.cooked

b.will cook

c.has cooked

d.will have cooked

jawaban : D

key word : by the time


7.The children are watching TV now because they____their homework.

a.are doing

b.had done

c.have done

d.were doing

jawaban : c

key word : are watching; because


8.I_____the street when it began to rain

a. am walking down

b.have walked down

c.have been walking down

d.was walking down

jawaban : D

key word : when it began to rain


9.The team_____along the river bank when they, accidentally, found a big cave.

a.were walking

b.are walking

c.will walk

d.walked

jawaban : A

key word : when they….found


10.Dian and Harris hardly ever join our class discussion_____?

a.did they

b.didn’t they

c.don’t they

d.do they

jawaban : D

key word : hardly ever join


Semoga bermanfaat untuk sahabat KBI semua ya 🙂